Listopad v montessori třídách

Během listopadu proběhlo v monte třídách opět mnoho akcí a aktivit. Uspořádali jsme workshop pro rodiče pod názvem “Montessori, co je to?”, který měl za cíl přiblížit principy a pilíře vzdělávání vycházejícího z pedagogiky a filosofie Marie Montessori.

Děti z 5.C absolvovaly program v rámci primární prevence Jules a Jim “Umíme se domluvit”, který je zaměřen na nenásilnou a respektující komunikaci. Napříč všemi třídami jsme si také připomněli události revolučního roku 1989, čtvrťáci s páťáky si na téma Sametové revoluce zahráli ve Stromovce běhací hru.

A samozřejmě jsme nevynechali ani náš oblíbený Minor, kam si čtvrťáci zašli na Hamletka, který pomáhá dětem vyrovnat se s rozchodem rodičů a střídavou péčí.

Začali jsme také společně pilně nacvičovat vystoupení na Vánoční Korunku, děti se s nadšením pustily do výroby kulis a dekorací. S radostí jsme si už tradičně užili vánoční dílny, při kterých jsme měli všichni příležitost dosyta se kreativně vyžít. Vznikla spousta originálních výtvorů, na které se můžete těšit na vánočním jarmarku Korunky.